Näringsterapi för en optimal hälsa och bättre balans:

Näringsterapin är en friskvårdsterapi som är avsett att förebygga sjukdom och rätta till obalanser i kosthållning och i näringsupptag.

Obalanserna kan manifestera sig på många olika sätt. Vanliga problem som behandlas är utmattningssyndrom, stress, sömnsvårigheter, allergier, sköldkörtelproblem, sockerberoende, trötthet, klimakterieproblem, återkommande infektioner, led- och muskelbesvär, övervikt/undervikt, mag- och tarmbesvär, hudsjukdomar med mera.

Målet är att inte bara att behandla symptomen utan hitta och rätta till den bakomliggande orsaken och för att återställa kroppens balans och hälsa.

Kost är vad vi äter, näring är det vår kropp tar upp ur kosten. Vi kan ha maten vi behöver, men vi kan inte alltid tillgodogöra näringen ur den eller att vi äter fel kost. Idag äter vi ofta skräpmat, snabbmat och alldeles för lite frukt och grönt. Många människor äter helt enkelt för dåligt mat.

En kosthållning som får en person att må bra kan göra en annan sjuk. Vårt individuella näringsbehov bestäms av flera olika faktorer som tex. tidigare sjukdomar ( både egna och genetiska), vår kroppstyp, vilken typ av arbete vi har och hur mycket vi motionerar.

Näringsterapeuter använder individuella kostrekommendationer och anpassar kosttillskott av vitaminer, mineraler, enzymer, probiotika och andra näringstillskott för att förbättra hälsan. Vi ger ofta även andra rekommendationer för livsstilsförändringar.

För att få en grundlig uppfattning om klientens hälsotillstånd använder man i näringsterapin olika diagnostiska metoder som samtal, olika frågeformulär, kinesiologi, hårmineralanalyser, tung- och ansiktsdiagnostik, bodytyping, irisdiagnostik och funktionsanalyser.

Näringsterapin är en helhetsterapi som tar hänsyn till hela människan!copyright 2007

Sisko Yoga

design Inspired media